Ons vlees

rundvlees Ons rundvlees  komt van Vleesvee Integratie Twente bv.

Passie voor PUUR rundvlees, van het Twentse land.

Raszuiver rundvlees; smaak en kwaliteit

Liefhebbers van puur rundvlees laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecote. Dat is onze uitdaging als leverancier van luxe rundvlees. Het is ons vak vlees met smaak te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een groep boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees, zoals ons ras luxe Belgische Blauwe koeien heten.
Qua malsheid en karkas-classificatie is de Belgische Blauwe de beste. Fokkers zullen er naar moeten streven de geweldige karkaseigenschappen te combineren met natuurlijke geboortes van de dieren.

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de groep Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht. De voeding van de dieren zoals hooi, maismeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze groep Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

De runderen zijn gehuisvest in een rustige omgeving, in ruime stallen, op stro. Een uitgekiende voersamenstelling en perfecte verzorging vertalen zich in kwalitatief hoogwaardig rundvlees, met een constant hoge kwaliteit. Mals en zacht rundvlees, met veel smaak en mooi rood van kleur. In onze eigen, moderne uitsnijderij in Oldenzaal wordt het vlees verwerkt tot rundvleesdelen zoals de klant dat wenst. Alle technische delen worden van eenzelfde topkwaliteit gesneden. De VIT levert het rundvlees twee keer per week, door geheel Nederland. De VIT, onder leiding van Peter Lutke Veldhuis, bestaat ruim 20 jaar en telt 30 medewerkers. De professionele organisatie werkt met korte lijnen en is kleinschalig opgezet. Het

Vleesvee Integratie Twente bv (VIT)                           

Leverancier van mals en luxe rundvlees van het Twentse land.

Meer informatie kunt U vinden op www.vitwente.nl

 

Ons varkensvlees komt van het Limburgs Kloostervarken

Buiten rondscharrelen en lekker wroeten!

Voor meer informatie kan u ook op de Livar website kijken: http://www.livar.nl/

Slagerij Ton & Marian Poelsma ontvangt predicaat ‘Geselecteerd Livar specialist’

Vanaf september 2017 behoort slagerij Poelsma uit Wieringerwerf tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat ‘geselecteerd Livar specialist’ is. Een predicaat uit de slagerswereld om trots op te zijn. Livar is varkensvlees van het bijzondere Limburgse kloostervarken. Livar selecteert nauwkeurig de specialisten waarmee zij samenwerkt, die moeten voldoen aan strenge eisen en beschikken over voldoende kennis en vakmanschap.

Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De dieren worden gehoed in samenwerking met een echt klooster en grootgebracht op kleinschalige boerderijen in Limburg met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren. Ton Poelsma “De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!”

 

Geselecteerd Livar specialist

“Wij zijn trots op het predicaat en blij met de samenwerking met Livar”, aldus Ton Poelsma Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. “Om die kennis te bezitten bezochten wij Abdij Lilbosch in Echt. In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd door de monniken. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat ‘geselecteerd Livar specialist’ te mogen dragen.”

 

Waarom Livar?

Ton Poelsma overtuigt zijn klanten maar wat graag van de bijzondere smaak en kwaliteit van het vlees en van de bewuste omgang met de dieren. Op de vraag welke voordelen Livar varkensvlees kent ten op zicht van regulier varkensvlees kan hij makkelijk nog een aantal zaken antwoorden: “Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet,  dé smaakdrager van vlees. Het vlees is lang houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.  Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. Om het hele varken te verwaarden maken we er ook zelf onze vleeswaren, worstsoorten en v.k. ’s (vlugklaar) van.

 

Ton Poelsma nodigt iedereen graag uit meer te weten te komen over het bijzondere vlees en te komen proeven in de winkel.

 

Meer informatie kunt U vinden op www.livar.nl 
Poeliersbedrijf van-der-laan te Middenmeer Onze hollandse kip komt uit onze eigen polder – Poeliersbedrijf Van Der Laan BV te Middenmeer

Van der Laan is reeds honderd jaar een begrip. Destijds werd Poeliersbedrijf Van der Laan BV door de overgrootvader van de huidige generatie in het bedrijf opgericht als eierhandel. Al snel kwam daar de handel in wild en gevogelte bij. De jarenlange ervaring van Van der Laan geeft het bedrijf een uitstekende plaats in de markt. Vanwege de voortdurende groei is het bedrijf acht jaar geleden verhuisd van Wormerveer naar een groter en moderner pand in Purmerend. Sinds 2011 is Poeliersbedrijf van der Laan BV 2011 in een modern nieuw pand in Middenmeer te vinden.

Hollandse kip uit onze eigen Wieringermeer!

Meer informatie over Poeliersbedrijf Van Der Laan kunt U vinden op www.poeliersbedrijfvanderlaan.nl

 

 

2013 06 11 miv heden Stompetoren kaas (4) Onze kaas komt uit de Beemster – Stompetoren kaas uit de CONO fabriek te West Beemster

Jong, jong belegen, belegen, komijn belegen, oude, cran cru en enkele maanden van het jaar graskaas.

Specifieke kenmerken:

  • Stompetoren kaas bevat geen lactose, vanaf leeftijden  Belegen (14 weken en ouder.) deze wordt bij de bereiding volledig omgezet in melkzuur
  • een laag zoutgehalte (2,9%) Normale kaas (4,9%)
  • ingredienten: melk, eiwit, zout en de natuurlijke conserveringsmiddel E251 en de natuurlijke kleurstof E160B Plantaardig
  • te koop in de leeftijden jong t/m oud
  • http://www.stompetoren.com
  • STOMPETOREN KAAS Winnaar “Holland Kaaskeuring”
  • Bekroond met Goud, Zilver en Brons in de Nationale Kaaskeuringen 2014 en 2015

Meer informatie kunt U vinden op www.stompetoren.com